06 huhtikuuta 2022

Viikkobudjetti 2,19e

Tämä taloudenkorjaus nähtävästi toteutetaan ihan luita ja ytimiä myöden. Olen aika väsähtänyt tästä alusta. En siis siten, että haluaisin lopettaa tai muokata haastetta. Ei, en missään nimessä. Rahan kanssa menee yllättävänkin hyvin. Se väsymys johtuu kaikista niistä ajatusten ja ylipäätään olemisen muutoksesta. Että samat palikat mussa vielä on, mutta ne heitettiin lattialle ja tässä koetan pistää niitä palikoita taas paikalleen. Psykologi varmasti keksisi tähän hienon selityksen, mutta itse ajattelen, että tässä kohdataan nyt niitä asioita, mistä vain tuli selvittyä  10 vuotta sitten siten että ajatukset laittoi syrjään. Muutos siis tuntuu, että tulee vaikuttamaan kaikkeen: talouteen, yleiseen hyvinvointiin (ja toivottavasti painonlaskuun, en siitä meinaa kovasti kyllä kirjoittaa) ja yleiseen elämänkatsomukseen. Tähän asti se ajatus on kuitenkin ollut, että jatkuvasti vaan enemmän rahaa pitäisi tienata, jotta pärjää (ei siis rikastu, vaan vain pärjää). Nyt sitten pitäisi uskaltaa vähän hellittää. Luoda turvaverkko, joka antaa tilaa hengittää. Ei helppo homma. Velan kuristuksesta kun on jostain syystä yllättävän vaikea lähteä. 

Olen ahminut blogeja taas. Ensin löysin näitä minun kaltaisia vähän vakavamielisiä raha-asioiden korjaajia. Käytin noita sanoja, kun en parempaa keksinyt. En siis pidä niitä tylsinä tai mitään, vaan enemmin todella inspiroivina,  kun perustuvat täysin realiteetteihin. Sitten löysin Puudelin ja Femmadonnan, joilla se koko rahaan suhtautuminen oli jotenkin kepeämpää. Se päättäväisyys siinä vaiheessa kun päätös on tehty. Ja tietenkin ne kömmähdykset. Löysin monta ajattelun aihetta näistäkin, vaikka en ole sen kaltainen kuluttaja. Kiitos siis kaikille, jos joku eksyy näitä lukemaan ja lukee vielä tässä vaiheessa eikä ole nukahtanut. 

Noh, mutta filosofiointi sikseen. Pää jatkaa tuon minuuden palapelin kasaamista ilman aktiivista pohtimistakin. Siirrytään tähän velkahaasteen ensimmäiseen viikkoon. 

Kuten paljastin, niin reilulla kahdella eurolla elettiin viikko. Jätän pois laskematta tähän siis sen palkkapäivän shoppingspreen, koska se on se millä lähdetään liikkeelle koko kuuksi. Silloin omiin ruokiin meni 160 euroa + 10 euroa ruoan säilytys/pakastusastioihin. Näin ollen tasaisen kulutuksen kaaviolla rahaa on viikossa mennyt noin 45 euroa, joista 2,5 euroa ei tule toistumaan. Ei paha. Pääsen työntämään vähän rahaa kulutusluottoon. Sitähän en ole sinänsä ottanut budjetissa huomioon, että kulut kuuluu lainaan, vaan laskenut enemmin niin, että ei olisi kuluja. Ne tulee siis löytää näistä muista rahoista, tämä tietoinen päätös. Tämähän on vaikeaa nyt aluksi, mutta korot lähtee onneksi pienemään joka ikinen kerta, kun velkaa maksaa.

Mitens sitten muuten menee uudella tavalla elää? Ihan hyvin, kiitos kysymästä. Epäilin sitä, että miten tuo ruokien osto vaikuttaa elämään. Kaupassa käynti ja kokkaus on olleet kuitenkin aika isokin osa arkea. Sitä jotenkin koki suorittavansa elämää, kun oli pakko olla aikuinen ja käydä ruokakaupassa. Hieman pelkäsin, että tärisenkö täällä lähtökuopissa, kun haluaisin liikkeelle. Mutta näin ei käynyt. Auto on liikahtanut vain kerran kun kävin uimassa ja samalla hain mustikoita puuroon tuolla 2,19 eurolla. Huomenna ei enää kauppaan tarvi mennä, eli tuo on viikon ainoa ostos (palkkapäivä oli pe, eli pe-to). Muuten on ihan mielellään keksinyt muuta puuhasteltavaa. Ennen lumimyräkkää pääsi jo hyvin lenkkeilemään. Kevättä odottaessa.

Muuta puuhasteleltavaa olen keksinyt myös kaappien putsaamisella. Tämäkin tuntuu olevan tällaisen projektin sivuoire, mitä nyt olen lukenut, niin monella tämä vilahtaa kirjoituksissa. Eli että heittää turhaa tavaraa pois, puhdistaa elämän silläkin tapaa. Ei minulla mielestäni paljon tavaraa ole, mutta tunnistan kyllä selkeitä kohteita mitä voisi tuhota. Miksi esimerkiksi pitää pitää kenkähyllyssä vanhoja ja rikkoontuneita kenkiä, ihan vaan sen takia että hyllyssä olisi kenkiä? Omituista. Mutta päästetään nyt kerralla kaikesta turhasta irti. Siinä kevääksi suunnitelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Velkahaaste 11/19

Tavoitteet vuosineljänneksittäin: 1. Budjetin rakennus ja maksusuunnitelma tehty Q1/22     Ok 2. Keittiövälineet maksettu Q2/22    Ok 3. Kul...