01 kesäkuuta 2022

Kuninkaitten ruokaa!

En edes halua kirjata ylös mihin kaikkeen rahaa toukokuussa upposi. Tuli ihan kaikkea mahdollista. Ja osittain  mahdotontakin. Ei siis mitään tuhlailua, vaan koska elämä. Kuitenkin puskuri onneksi sen kesti. Se on nyt vähän kitukasvuinen 800 eurolla, mutta pärjännen sillä tämän kuun loppuun. Sitten tulee lomarahaa ja veronpalautusta, niin saan taas budjetin jaloilleen.

Kaiken tuon rahanmenon takia en saanut ihan niin paljoa maksettua kulutusluottoa, kun halusin, mutta sain sen silti uudelle tuhannelle ja pitkänajan suunnitelma on itseasiassa jopa hieman edellä aikataulua. Ja kesäkuussa sen saan alle 10t. Tämä on oikeasti ihan mahdottoman iso juttu ja piristää kummasti. Samoin kun nyt tuo, että keittiömaksut on maksettu, niin pääsee täysillä käsiksi tähän ikuisentuntuiseen murheenkryyniin.

Piristystä tarvitaankin. Toukokuun viimeinen viikko oli erittäin ankea. Kaikki vähän loppui kesken, kun rahat olin jo tuhlannut edellisellä viikolla. Osan pakolliseen takaiskuun ja sitten siitä johtuvaan vitutukseen kun hain pitsan, vaikka tiesin sen vievän viimeiset rahat. No, se mikä oli tehty oli tehty. Päätöksen takia jouduin mm. aamupuuron määrän puolittamaan. Ja söin senkin ilman mitään proteiinia viimeiset 4 päivää. Oli nälkä, joka ei enää kolmantena päivänä veden juonnilla meinannut talttua. Periaatteessa olisi voinut hiluja keräten käydä ostamassa puuron, jolloin olisin saanut iltapalankin, mutta kun bensakin oli lopussa. Enkä sitten viitsinyt kävellä kahta kilometriä suuntaansa tuon takia. Pyörän kumi oli tyhjä. Ehkä halusin marttyyrimaisesti kärsiä. Tiedä häntä. En aina ole selvillä, mitä oma mieleni tekee.

Palkkapäivä oli siis todella odotettu ja  loistava piristys. Numeroita räknättiin jo heti palkkanauhan tultua ja senteittäin oli selkeä tieto mihin nämä ohjataan. Tuli ylityörahoja, jotka muodostuivat täydelliseksi pelastukseksi. Tuli siis kaiken lisäksi isoja laskuja maksuun ja jos ei olisi ollut ekstraa, niin säästöön tai kulutusluoton lisämaksuun ei olisi riittänyt mitään, vaan olisi pitänyt jopa lainata puskurista. Eli hyvä hyvä kun kuitenkin sain sekä velkaan että säästöön rahaa. Lisäksi sain jätettyä itselle loppukuulle 80 euroa ruokarahaa, mikä tuntuu käsittämättömältä luksukselta!

Ruoan osalta olen näköjään nyt päässyt siihen tilanteeseen, että on varastoja kotona jonkunverran. Eli kaikki ostettu ruoka ei kulu. Tämä antaa mukavasti vapautta tuohon kuukauden ruokaostokseen, joka edelleen on maailman huipuin juttu. Siihen käytän sen noin 150 euroa, vakiintunut summa. Nyt kun tuotteita ei tarvitse enää kerätä kaappiin, niin antaa vapautta valita jotain arjen luksustakin ostoskoriin. Nytkin kaapissa on mm. Hedelmiä ja proteiinivälipaloja. Ja juustoa. Oli alennuksessa, niin heltisin ostamaan. Juustoa en ole ehkä pariin kuuhun ostanut. Paras piristys oli, kun ruokaa olin hakemassa, niin siinä kesti 15 minuuttia, että ruoka tuotiin minulle. Ei ollut työntekijä huomannut minun saapumista. Sitä pahoitellen työntekijä tyrkkäsi mukaan muutaman mansikkakipon. Ne muuten on joka kerta lisäilleet sinne jotain  kaupanpäällisiksi, mikä on aina kiva ylläri. Mutta täytyy sanoa, että aamupuuro (täyskokoinen annos), jonne saattoi laittaa sekä mustikoita (jotka oli jo sulamassa jääkaapissa, niin pitää syödä) ja tuoreita mansikoita tuntui, että elää kuin kuninkaalliset. Tästä tämä kuukausi kyllä lutviutuu ihan hyväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Velkahaaste 11/19

Tavoitteet vuosineljänneksittäin: 1. Budjetin rakennus ja maksusuunnitelma tehty Q1/22     Ok 2. Keittiövälineet maksettu Q2/22    Ok 3. Kul...