24 heinäkuuta 2022

Aikamatkalainen

Sateen loppua odotellessa pähkäsin, että mihin olen vuodessa päässyt. Tähän piti tehdä taustatyötä, kun blogia ja muutenkin kirjaamista on takana vain muutama kuukausi. Tässä mielenkiintoisimpia löydöksiä ja pohdintoja:

1. Kesäkuussa 2021, jolloin mentiin ihan fiilispohjalta ja ilman suunnitelmallisuutta ruoan tms takia, niin pankkitilitapahtumia oli yhteensä 52. Eli tässä ei ole laskulla maksettuja laskuja tai omia tilisiirtoja tai palkkatuloja. Kyseessä siis täysin vain kulutukseen. Laskeskelin, että suusta alas on mennyt noin 420 euroa kuussa (osa varmasti eläinten kuluja, arvioisin 70e). Ja silloin kuvittelin eläväni aika tiukasti. Ja huomio vielä, että söin ainakin 6 kertaa ulkona lounaat, jotka maksoin lounareilla.

Kesäkuussa 2022 pankkitilitapahtumia oli 18. Tämä yllätti määrällään ettäkö noin monta, mutta esim palkkapäivänä tulee jo noin 5 tapahtumaa  kun kerään kuukausittaiset ostokset (joihin kuluu suunnilleen 75-80% kaikesta budjetista). Tossa vielä yhteen samaan paikkaan samana päivänä 3 tapahtumaa, kun oli kaupassa joku vika laitteessa.

2. Kesäkuussa 2021 korttia käytettiin 28 päivänä. Tämä tarkoittanee, että kahtena päivänä ei ole käytetty.

Kesäkuussa 2022 korttia on käytetty 8 päivänä. Tämä on jo aika hyvä. Kuitenkin oli juhannusta ja muita juhlia, mihin ihan piti tukka kammata ja katsoa päälleen vaatteet, missä ei ollut reikiä tai tahroja.

3. Kesäkuussa 2021 pakolliset minimi lainanlyhennykset on olleet summaltaan 730 euroa (ei sisällä asuntolainaa). (Huom. Kesän aikana tuli runsaasti ylimääräistä rahaa töistä ja touko-elokuussa maksoin lähes 9000 euroa ja sain muutaman lainan pois. Eli vuosi sitten lainaa oli melkeinpä tuplat mitä nyt. Harmi, ettei tuollaisia summia nyt tule. Joutuu maksella ensi kesään asti).

Kesäkuussa 2022 pakolliset minimi lainalyhennykset on 310 euroa. (Ei sisällä asuntolainaa).

4. Kesäkuussa 2021 minulla oli kolme pankkitiliä: käyttötili, säästötili ja opintolainan pankissa oleva käyttötili. Säästötililtä olen ottanut säästöön tarkoitetuista rahoista yhteensä 110 euroa takaisin käyttöön.

Kesäkuussa 2022 minulla on 10 pankkitiliä (tai siis tilejä tai säästöpossukohteita): käyttötili, opintolainan pankin tili, pikkupuskuri, isopuskuri, loma/hupitili, eläintili, ruokatili, bensatili, asuntotili ja laskutili. Yhtään rahaa ei ole otettu takaisin.

5. Kesäkuussa 2021 antaisin itselleni taloustiedon arvosanaksi 6½. Olin tosi paljon tullut jo pomoksi oman talouden kanssa, mutta edelleen oli todella paljon asiat hukassa. Ei ollut suunnitelmallisuutta, vaan enemminkin useita pieniä spurtteja ilman ison kuvan ymmärrystä.

Kesäkuussa 2022 antaisin itselleni taloustiedon arvosanaksi 8½. Olen alkanut ymmärtämään kokonaisuutta ja sitä mitä tarkoittaa kokonaiskuva. Kehityskohteita on tällä hetkellä rentoutuminen ja luottaminen siihen, että asiat järjestyy ja maailmanloppu ei ole nurkan takana. Ja lisäksi tällä hetkellä tarkoitus on vain maksaa lainat. Eli puuttuu lähes täysin se toiminta, ymmärrys ja suunnitelmallisuus, että miten rahoja pitäisi sitten asetella kohdalleen kun kaiken energian ei tarvitse mennä lainan maksuun. Ja vaikka tässä ehkä hieman itsekriittinen kaiku, niin silti olen edelleen sitä mieltä, että tässä nyt maksan velat pois ja sitten mietitään sitä säästämistä enemmän.

Uskaltaako ja kehtaako joku julkaista omat numeronsa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Velkahaaste 11/19

Tavoitteet vuosineljänneksittäin: 1. Budjetin rakennus ja maksusuunnitelma tehty Q1/22     Ok 2. Keittiövälineet maksettu Q2/22    Ok 3. Kul...